DragonFly bugs List (threaded) for 2007-06
DragonFly BSD
DragonFly bugs List (threaded) for 2007-06
[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]

Re: cardbus rl(4) no longer recognized with PCI_MAP_FIXUP

To: Matthew Dillon <dillon@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
From: Sascha Wildner <saw@xxxxxxxxx>
Date: Mon, 04 Jun 2007 00:29:59 +0200

Matthew Dillon wrote:
:So now that NATA works on my laptop, I noticed that my cardbus rl(4) :adapter gets no longer recognized, apparently due to PCI_MAP_FIXUP being :in my config now.
:Removing PCI_MAP_FIXUP will lead to rl being recognized again in the :dmesg but fail upon attachment of ata0 and ata1:
:ata0: <ATA channel 0> [tentative] on atapci0
:device_probe_and_attach: ata0 attach returned 6
:ata1: <ATA channel 1> [tentative] on atapci0
:device_probe_and_attach: ata1 attach returned 6
:lo0: bpf attached
:bootdev: a0200000 type=0 unit=0 slice=2 part=0 major=3
:no such device 'ad'

    This may seem strange, but do you have the same rl recognition
    problem if you turn on PCI_MAP_FIXUP but use ATA instead of NATA?
    If so then could you generate the verbose dmesg output with ATA with
    PCI_MAP_FIXUP and ATA without PCI_MAP_FIXUP and post the two URLs?


dmesg of ATA without PCI_MAP_FIXUP is here:

However, an ATA kernel with PCI_MAP_FIXUP will fail with:

. .
ata0: probe allocation failed
ata1: probe allocation failed
. .

and end up at "mountroot>" (similar to NATA _without_ PCI_MAP_FIXUP).

It will not recognize the rl either. The "found-> vendor=0x10ec, dev=0x8139, revid=0x10" and all following lines having to do with it don't appear at all.

I could take photos of the ATA w/ PCI_MAP_FIXUP dmesg it if you tell me which parts you are interested in.



[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]