DragonFly BSD
DragonFly users List (threaded) for 2005-04
[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]

NFS, DVD Playback

From: James Frazer <jfrazer@xxxxxxxx>
Date: Sat, 09 Apr 2005 23:06:32 -0500

I'm having a couple of annoying problems here, that maybe someone 
can help me with.

problem 1
When the machine boots, one of my NFS file systems (/home) 
always fails to mount (but gives no error).  
The relevant lines from fstab are:

trogdor:/usr/ports      /usr/ports      nfs     rw   0   0 
trogdor:/home           /home           nfs     rw   0   0

However, I have no problem mounting this after logging in with a 
"mount trogdor:/home /home" ... I've tried a number of different 
combinations, such as changing the order in fstab, and using the 
full server name.  Nothing seems to make it work the way it should.

I have no trouble mounting these shares from FreeBSD 4.11,
Ubuntu, or Mac OS 10.3 (the NFS server is running FreeBSD 4.11).

Any ideas?

problem 2
I'm having trouble making mplayer play dvds.  It can 
play everything just fine except dvds.  I always get the error:
"FATAL: Could not initialize video filters (-vf) or video 
output (-vo)."

I solved this problem once before, but I can't remember how. And 
I recall the solution had nothing to do with what the error implied.
All I did before was create a link from acd0c to racd0c,
But that doesn't seem to work any more.  After doing 
this latest update with buildworld/installworld it is now broken 
again.  Does anyone have any experience with this?

Thanks in advance,


[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]