DragonFly BSD
DragonFly users List (threaded) for 2006-09
[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]

Re: Problem with Xorg conf

From: "Jeremy C. Reed" <reed@xxxxxxxxxxxxx>
Date: Wed, 27 Sep 2006 11:44:04 -0500 (CDT)

On Wed, 27 Sep 2006, Frank Petitjean wrote:

> At Xorg start up, in the file Xorg.0.log.old, I have a warning the message :
> "(WW) The directory "/usr/pkg/xorg/lib/X11/fonts/CID/" does not exist.
> Entry deleted from font path."
> I noted that the directory /usr/pkg/xorg/lib/X11/fonts/CID/ has not been
> created on my disk, but this pth is present in the xorg.conf file.

Simply remove that entry for CID fonts from your xorg.conf configuration.
See http://en.wikipedia.org/wiki/CID-keyed_font to see if you really need 

> And when Xorg terminates :
> "FreeFontPath: FPE "/usr/pkg/xorg/lib/X11/fonts/misc/" refcount is 2, should
> be 1; fixing."

I get that too. And I don't notice any problem beyond that. As far as I 
know this is not an error. The code is from xserver/dix/dixfonts.c.

> Basicaly I seems that Xorg works when I use it along with KDE, but on 
> some web sites like freedesktop.org some fonts are not displayed 
> properly.

Install more fonts. Configure your system to use your preferred fonts 
first. Try your KControl font installer. Maybe install Windows True Type 
fonts (such as pkgsrc/fonts/ms-ttf).

Google about this and you will find many webpages about this.

[Date Prev][Date Next]  [Thread Prev][Thread Next]  [Date Index][Thread Index]